min

Tags in dit artikel

Inleiding

In leiding


The Godfather II is het vervolg op de eerste videogame en net als zijn voorganger gebaseerd op de gelijknamige filmserie. Het verhaal van deel II komt dus ook grotendeels overeen met het tweede deel in de filmserie.

Het spel speelt zich af in de late vijftiger jaren en het begin van de zestiger jaren en in de steden Havana, New York en Miami. Het spel begint vijftien jaar na de gebeurtenissen in de eerste Godfather-game. Aldo Trapani, de hoofdpersoon uit de eerste game, is drie jaar voor de start van the Godfather II Don van New York geworden. In het spel speel je de rol van Dominic, die direct onder Trapani staat.

De familie Corleone heeft in het eerste deel van de game een immens imperium heeft opgericht en staat aan het hoofd van bijna elke criminele onderneming in Amerika. De tijden veranderen echter en de Corleones zullen zich moeten aanpassen als ze de macht willen behouden. Hyman Roth, het laatste overlevende lid van het gouden tijdperk van de maffia, heeft alle leiders van de Amerikaanse maffiafamilies gevraagd om op oudejaarsavond bij hem te komen voor een overleg. Dominic begeleidt zijn baas Trapani naar het vliegveld, maar die wordt daar geliquideerd door een scherpschutter. Dominic wordt daarop aangesteld als Don van New York en zal orde op zaken moeten stellen.