2min

Tags in dit artikel

, , ,

Over een tijdje zal er weer een nieuwe The Godfather-game uitkomen, want de baas van Electronic Arts, John Riccitiello, heeft dit onlangs aangekondigd. Dit gebeurde tijdens een aandeelhoudersvergadering die Electronic Arts georganiseerd had voor de aandeelhouders van het bedrijf.

In deze aandeelhoudersvergadering liet John Riccitiello een aantal details doorschemeren over de nieuwe game die op komst is. Volgens John Riccitiello zal The Godfather II vol actie zitten en deze actie moet gecombineerd worden met strategie. De game valt namelijk te spelen vanuit verschillende perspectieven. Zo kun je spelen met een camera die op straat-niveau is (Grand Theft Auto), maar je kunt er ook voor kiezen om het spel geheel anders te spelen. Wanneer de camera namelijk uitgezoomd wordt lijkt het in principe op een real-time-strategy game en je moet dan ook beslissingen nemen over de buurten en wijken die je onder controle hebt.

De eerste game van The Godfather lanceerde ongeveer twee jaar geleden. Het spel kwam toen uit op bijna alle platformen. Alleen de Nintendo DS moest het ontgelden tijdens deze lancering. Deze game behoort ook tot één van de duurste spellen die tot nu toe gemaakt zijn en de game is gebaseerd op de film die dezelfde naam draagt.

De gameplay van de eerste versie van het spel was te vergelijken met de verschillende versies uit de Grand Theft Auto-reeks. De features die aanwezig waren in The Godfather waren namelijk ook grotendeels aanwezig in de spellen van Rockstar. Nu lijkt Electronic Arts daar echter verandering in te gaan brengen door het gebruik van verschillende perspectieven.

Het is de bedoeling dat The Godfather II in het vierde kwartaal van dit jaar gaat uitkomen. Volgens Electronic Arts zou de game rond de herfst te koop moeten zijn voor het grote publiek in de winkels. Op welke platformen The Godfather II gelanceerd gaat worden is op het moment van schrijven nog niet bekend.