BT Group heeft een machine learning (ML)-platform uitgerold in zijn eigen omgeving om de ontwikkelingstijd van AI-producten te verminderen. De organisatie beweert dat het platform ontwikkelingstijden van zes maanden terugdringt naar zes dagen.

Het platform, genaamd AI Accelerator, is verantwoordelijk voor het monitoren van de effectiviteit en status van de artificial intelligence (AI)-modellen die door BT worden ontwikkeld en gebruikt. Volgens BT versnelt het nieuwe platform de technische en administratieve stappen die nodig zijn om AI-producten klaar te maken voor implementaties.

BT AI Accelerator

Het platform biedt gestandaardiseerde gegevensverwerking en tools. De functionaliteit versnelt de invoering van veilige AI-modellen in de interne omgeving van de organisatie. Automatische software-updates en monitoring besparen tijd voor data scientists en engineers.

Het platform herkent ‘drifts’ van de basisnormen voor de prestaties van modellen. De oplossing geeft bijvoorbeeld een waarschuwing wanneer de analytische snelheid of nauwkeurigheid van een model afneemt.

BT gebruikt het platform onder andere om modellen te onderhouden die de kans berekenen dat een klant binnen een bepaald tijdsbestek stopt met het gebruik van een commerciële dienst.

Compliance

De toepassing van AI is onderhevig aan wetgeving. Naar eigen zeggen zorgt BT ervoor dat modellen zo ethisch en veilig mogelijk worden ontwikkeld. Privacy staat centraal, aldus de organisatie. Naast prestaties controleert het nieuwe platform of AI-modellen compliant zijn met de standaarden van het bedrijf.

BT verwerkt meerdere AI-functies in zijn netwerken en telecomproducten. Sommige functies draaien op AI-modellen die binnenshuis worden ontwikkeld. De modellen, data scientists en engineers van BT werken met een omgeving van 29 petabytes die de organisatie beschrijft als het ‘digitale brein’.

Automatisering

Dankzij het nieuwe platform kan BT zijn AI-modellen voortdurend controleren om afwijkingen te identificeren. Als gevolg hoeven analisten minder handmatig onderhoud te plegen aan AI-modellen, waardoor er tijd ontstaat voor nieuwe initiatieven op het gebied van data science, innovatie en de toepassing van AI.

Tip: Aandelenprijs van Britse telecomreus BT explodeert na overnamegerucht