1 min

Tags in dit artikel

, ,

De AI tool ChatGPT kan leraren helpen bij het nakijken van examens. Het Nederlandse Eindexamensite.nl heeft de functionaliteit aan zijn platform toegevoegd.

Volgens de leverancier van online eindexamentraining helpt ChatGPT goed bij het nakijken van examens. Eindexamensite.nl heeft de technologie getest met het nakijken van open vragen. Het is het bedrijf gelukt de vragen na te kijken op correctheid.

De examentrainingsspecialist geeft aan de intelligente chattool valt te trainen op het beoordelen van open antwoorden van leerlingen. Hiermee kan leraren werk uit handen worden genomen, zodat zij zich meer kunnen richten op hun ‘core business’ of het daadwerkelijk lesgeven en minder tijd kwijt zijn aan nakijken.

De specialist ziet dit ook als een mogelijke oplossing voor het huidige lerarentekort.

Ook docenten profiteren van ChatGPT

Verder geeft aan dat de inzet van ChatGPT voor het controleren van examens ook een verandering is voor hoe het onderwijsveld tegen de ontwikkeling van AI kan aankijken. In eerste instantie werd de AI tool als een mogelijke bedreiging gezien.

Door de tool voor het nakijken van examens in te zetten, verandert het perspectief. Volgens Eindexamensite.nl zijn docenten nu juist bezig volop te experimenteren met de tool. Zij gebruiken ChatGPT steeds vaker voor het bedenken van lesideeën, het genereren van toetsen en het maken van antwoordmodellen. Gebruik van de tool voor automatisch nakijken, is hier mogelijk een welkome aanvulling op, aldus de eindexamentrainer.

Tip: General Motors onderzoekt gebruik ChatGPT in voertuigen