1 min

Databricks breidt zijn ecosysteem rond de DeltaSharing-tool voor het delen van data- en AI-modellen verder uit. Onder meer zijn er nu integraties met Cloudflare, Dell Technologies, Oracle en Twilio toegevoegd.

Met de open standaard en tool DeltaSharing voor het veilig uitwisselen van data- en AI-modellen probeert Databricks een eind te maken aan het gebrek aan open standaarden voor een veilige onderlinge data-uitwisseling tussen bedrijven.

De standaard maakt het live delen en gebruiken van datasets, zoals AI-modellen, op en in verschillende platforms, cloudomgevingen en regio’s mogelijk.

Uitbreiding ecosysteem

Met de huidige aankondiging geeft Databricks aan dit open ecosysteem verder uit te breiden. Dit door nieuwe integraties met Cloudflare, Dell Technologies, Oracle en Twilio.

Hierdoor kunnen klanten straks zonder problemen hun data delen met platformen van Databricks zelf, Apache Spark, pandas, Microsoft PowerBI, Microsoft Excel en elk ander systeem dat het open DeltaSharing-protocol ondersteunt.

Voordelen

Uiteindelijk moet dit bedrijven meer voordelen opleveren. Denk aan het zonder ingewikkelde replicatie leveren van AI-modellen en notebooks aan klanten en een eenvoudig toegangsbeheer. Ook krijgen klanten op deze manier toegang tot gedeelte data uit meerdere compute-platforms en daarbij niet afhankelijk te hoeven zijn van oplossingen van een specifieke leverancier.

Lees meer: Databricks breidt Delta Lake-mogelijkheden uit