Samsung maakte enige tijd terug recordcijfers bekend voor het jaar 2011, in het derde kwartaal van het vorige jaar bleek al dat de Koreanen het meeste smartphones wist te verkopen. Apple is in het vierde kwartaal de verkoper van de meeste smartphones.

In het derde kwartaal van 2011 was de consument flink aan het afwachten, veel mensen waren zich bewust van de lancering van een nieuwe iPhone en wachtten af met hun aankoop. Destijds rekende men voornamelijk op een iPhone 5, het werd een iPhone 4S tot de teleurstelling van velen. Toch wist de 4S het goed te doen en zo kon Apple over het vierde kwartaal gezien weer de grootste fabrikant van smartphones worden.

Het verschil tussen Samsung en Apple is in 2011 niet groot, zo blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics en IHS iSuppli. Samsung is over geheel 2011 gezien de grootste verkoper van smartphones, met bijna 100 miljoen verkochte toestellen was het bedrijf goed voor een marktaandeel van 20 procent. Apple neemt 19 procent in beslag.

De globale smartphonemarkt is goed voor 155 miljoen verkochte toestellen in het vierde kwartaal van 2011, over heel 2011 groeide de markt met 54 procent.