1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens het onderzoeksbureau Strategy Analytics heeft Samsung in het eerste kwartaal van 2012 Apple ingehaald wat betreft de verkoop van smartphones. Ook blijkt uit het onderzoek dat Samsung na 14 jaar Nokia van de troon heeft gestoten als leider op de markt voor mobiele telefoons.

Samsung maakt zelf geen verkoopcijfers bekend, het betreft dan ook een schatting van Strategy Analytics. Volgens het onderzoek bezitten Apple en Samsung samen meer dan de helft van de smartphone-markt. Samsung zit op een marktaandeel van 30,6 procent. Apple maakte eerder al bekend 35,1 miljoen iPhones te hebben verkocht in het eerste kwartaal en komt uit op een marktaandeel van 24,1 procent.

In het derde kwartaal van afgelopen jaar was Samsung op dit gebied ook de grootste, maar het Koreaanse bedrijf werd in het laatste kwartaal ingehaald door Apple, dankzij de goede verkoopcijfers van de iPhone 4S. Het onderzoek toont tevens dat de heerschappij van Nokia op de markt voor mobiele telefoons na 14 jaar voorbij is, wat eerder door analisten ook al was voorspeld. In totaal verkocht het Zuid-Koreaanse concern 93,5 miljoen mobiele telefoons, tegenover 82,7 miljoen stuks van Nokia.

Uit de donderdagavond bekendgemaakte kwartaalcijfers blijkt dat Samsung in het eerste kwartaal een recordwinst van 3,3 miljard euro heeft behaald en een omzet van 30 miljard euro, wat vooral te danken is aan de sterke verkoop van smartphones en tablets.