1 min

Tags in dit artikel

Eliantie, een Nederlandse ICT-detacheerder, keert het vakantiegeld van zijn werknemers uit in Bitcoins, zo meldt het bedrijf.

Naar eigen zeggen is Eliantie het eerste bedrijf dat dit doet. Het bedrijf heeft in 2010 computers opgezet die 24 uur per dag Bitcoins genereren. Nu, drie jaar later, heeft het bedrijf zo veel Bitcoins verzameld dat het hiermee het vakantiegeld van zijn werknemers kan betalen.

Toen het personeel voor het eerst kennis nam van het voornemen van het bedrijf uit Rijswijk om het vakantiegeld op deze manier uit te betalen, was het in eerste instantie terughoudend. Na een aantal informatieavonden zijn de werknemers nu overtuigd.

Bitcoin is een elektronische valuta die op een computer kan worden opgeslagen of kan worden beheerd door een derde partij. Elke Bitcoin-gebruiker heeft een Bitcoin-adres waarmee via internet geld naar anderen verstuurd kan worden.

De waarde van Bitcoins schommelt en is niet afhankelijk van het vertrouwen in een centrale, uitgevende instelling. Begin dit jaar steeg de koers van de munt naar meer dan 250 dollar. Begin april was deze echter alweer gedaald naar 100 dollar.