2min

Tags in dit artikel

,

De Bank of America is van mening dat de Bitcoin in de toekomst 1.300 dollar per munt waard zou kunnen worden en dat het een belangrijke manier van betalen wordt voor online transacties. Dat blijkt uit een rapport van de bank.

Bitcoin is een valuta die steeds populairder wordt. Dit komt onder andere door de hoge waarde die de digitale munt op dit moment heeft. Niet alleen mensen uit de technische wereld blijken erin te geloven, ook de Bank of America blijkt vertrouwen te hebben in de munt. In een onderzoeksrapport naar de munteenheid dat dinsdag gepubliceerd is laat de bank weten dat Bitcoin een serieuze concurrent kan worden voor andere manieren van online betalingen.

"We geloven dat Bitcoin een grote betalingswijze zou kunnen worden voor online betalingen en dat de munt een serieuze concurrent zou kunnen worden voor traditionele alternatieven. Bitcoin heeft naar onze mening een grote potentie om te groeien als handelsmiddel." gaf de bank aan in het rapport.

Hoewel er andere digitale munteenheden zijn, is Bitcoin de bekendste. De eerste bitcoin is ‘geslagen’ in 2009 en in 2011 was de munt 2 dollar waard. Begin 2013 was de waarde gegroeid naar 20 dollar per munt en inmiddels is de munt aan te schaffen voor ongeveer 1.000 dollar (735 euro).

Toch heeft de Bitcoin ook nadelen. Ten eerste wordt de munt niet door een overheid gereguleerd. Dit betekent dat de munt makkelijk kan worden gebruikt om andere typen geld wit te wassen. In China bleek dit genoeg reden om de munt te boycotten.

Ook zou de munt minder geaccepteerd kunnen worden door mensen, omdat de munteenheid een hoge volatiliteit heeft. Zeker door de hoge prijs die er op dit moment neergelegd moet worden voor één munt kan een kleien procentuele verandering van de waarde al voor grote financiële gevolgen zorgen.

Ondanks bovenstaande nadelen heeft de Bank of America vertrouwen in de Bitcoin. De bank verwacht dat de munteenheid op een dag een veelgebruikte manier van betalen wordt. De bank verwacht dat de Bitcoin uiteindelijk goed zal zijn voor een economie van 15 miljard dollar (11 miljard euro) met een waarde van 1.300 dollar (956 euro) per munt.