1 min

Google trekt de stekker uit Google Ventures Europe, de Europese investeringstak rendeert niet goed en het bedrijf is van mening dat het beter vanuit één centrale organisatie investeringen kan doen. Uiteindelijk heeft Google Ventures Europe zes investeringen gedaan in startups in het Verenigd Koninkrijk.

In Europa deed Google Ventures Europa voor slechts 115 miljoen euro aan investeringen in zes bedrijven, de Amerikaanse tegenhanger spendeerde 2,22 miljard dollar in 39 bedrijven. Het Europese kantoor kan simpelweg niet opboksen tegen de Amerikaanse tegenhanger, daarom wordt er nu de stekker uitgetrokken en gaat Google de Europese investeringen ook vanuit de Verenigde Staten regelen.

Het bedrijf zegt dus wel te blijven investeren in startups, het bedrijf kijkt op dit moment vooral naar startups die actief zijn in Life Sciende en Health, Kunstmatige Intelligentie, Machine Learning en andere zeer diepe technologie innovaties.

Google heeft recent ook bekendgemaakt dat het een flinke pot geld heeft gereserveerd om te investeren in Europese journalistieke producten. Het is dus niet zo dat Google zijn rug keert richting Europa.