‘Handsfree’ betekent nu echt: de handen vrij hebben. Dus ook geen kabeltjes ontwarren of irriterende snoeren van ‘handsfree kits’ wegwerken. Volledige vrijheid van de plaats waar de gebruiker de mobiele telefoon bij zich heeft, in de kleding, in een tas, op het bureau, in de auto of ‘ergens’ in de kamer. Ook volledige bewegingsvrijheid doordat er nooit een snoertje hinder oplevert. Dit is het typische gebruiksgemak van Plantronics: de draadloze Plantronics M1000 GSM headset, nu in heel Europa leverbaar.

Door toepassing van de Bluetooth-technologie behoeft men slechts de lichtgewicht headset over een oor te hangen en is het direct mogelijk binnen een afstand van 10 meter van de GSM-telefoon een mobiel telefoongesprek te voeren. Even naar een kast, of de computer lopen om iets op te zoeken tijdens het gesprek, levert geen enkel probleem op. Thuis kan men ongehinderd doorgaan met huiselijke werkzaamheden, met trainen op de home-trainer of met ontspanning in de tuin. Het mobiele toestel behoeft niet meer telkens opgepakt of meegenomen te worden te worden.

De M1000 is zeer licht en heeft een groot draagcomfort, zodat de gebruiker nauwelijks merkt dat hij of zij het apparaat draagt. Door toepassing van de nieuwste nikkel-metaalhydride-accutechnologie heeft de M1000 een continue spreektijd van 2½ uur en een standby-tijd van 75 uur. De twee 1/3 AAA-accu’s kunnen in één uur volledig opgeladen worden.

Uiteraard heeft Plantronics voor een ergonomisch verstelbare microfoonarm gezorgd en is de geluidsweergave van superieure kwaliteit. Een uitstekende verstaanbaarheid en de afwezigheid van bijgeluiden zijn bij alle Plantronics headsets de belangrijkste kenmerken.

De verwachte verkoopprijs van de Plantronics M1000 Bluetooth-headset is ca. € 160,- (excl.BTW).