2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft Combat Flight Simulator (CFS) 3 – Battle for Europe is vanaf 15 november in Nederland verkrijgbaar. Deze derde editie van Microsofts populaire WO2-gevechtsvluchtsimulator laat spelers de intense luchtgevechten beleven die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog boven Europa afspeelden. Spelers kunnen kiezen uit 18 verschillende toestellen met nog eens 16 varianten, waaronder bommenwerpers en de allereerste straaljager. CFS3 biedt ongekend grafisch realisme in volledig 3D en heeft uitgebreide multi-player faciliteiten, waaronder voor het eerst de mogelijkheid om missies niet alleen tegen, maar ook met andere spelers te vliegen.

Combat Flight Simulator 3 is de nieuwste in de reeks van historische en zeer realistische vluchtsimulators van Microsoft. Als gevechtspiloot voor de Amerikaanse US Army Air Force, de Britse Royal Air Force of de Duitse Luftwaffe heeft de speler de keuze uit dynamische campagnes of spannende ‘instant missions’. De gevechtsmissies lopen uiteen van escorteren en het behalen van luchtoverwicht tot het uitvoeren van grondaanvallen en het geven van luchtsteun aan troepen.

In totaal kunnen sim-enthousiasten in de cockpit kruipen van 34 verschillende historische toestellen, waaronder de P-38 Lightning, de Spitfire en de Focke-Wulf 190. Ook de allereerste straaljagers kunnen gevlogen worden, evenals een aantal bommenwerpers, waaronder de B-25 Mitchell en de Junkers 88. Daarnaast zijn in CF 3 een aantal experimentele toestellen uit de Tweede Wereldoorlog opgenomen, zoals de Dornier Do-335 ‘Pfeil’, de Gotha Go-229A en de Curtiss XP-55 Ascender.