Een gezaghebbende maker van antivirus software is zwaar gedupeerd, doordat hackers hebben ingebroken op de server van Kaspersky. Zij stuurden een worm naar alle klanten. Kaspersky heeft vrijdagavond zijn klanten gewaarschuwd voor de inbraak. Hackers wisten namelijk in te breken op de server van het bedrijf waarmee ze toegang kregen tot alle abonnees van de virusnieuwsbrief.

Alle klanten van Kaspersky kregen deze brief toegestuurd via e-mail, maar deze was echter niet gemaakt door Kaspersky, maar door de hackers. Het onderwerp van de brief was een waarschuwing voor de worm ‘Bridex’. De hackers hebben dit virus samen met de brief zelf, verstuurd naar de klanten. Hierbij leek het alsof Kaspersky de, met het geïnfecteerde virus, zelf naar zijn klanten verzonden had.

Kaspersky zit in zijn maag met het voorval en heeft zijn klanten beloofd er alles aan te doen, ze zo goed mogelijk te helpen. Ook zal hij er alles aan doen, om dergelijke aanvallen in de toekomst te voorkomen.

Volgens Eugene Kaspersky van zijn gelijknamige bedrijf zijn hackaanvallen aan de orde van de dag. De website van de gedupeerde is www.kaspersky.com