1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hackers hebben vorige week opnieuw een Denial-of-Service (DoS) aanval uitgevoerd op DNS servers. Een soortgelijke aanval vond al eerder plaats, toen was al bekend dat er nog meer software problemen waren wat betreft de beveiliging. Waarschijnlijk hebben de hackers hier dit keer gebruik van gemaakt. Ditmaal moetsten de servers van het .info domein het ontgelden. Systeembeheerders waren net optijd om erger te voorkomen.

De servers werden tijdens de aanval bestookt met meer dan 2 miljoen aanvragen per seconde. De beheerders moesten er alles aan doen om de websites met het .info domein bereikbaar te houden voor bezoekers. De aanval komt een maand nadat een zelfde soort aanval het op de .com internetadressen voorzien had. De DNS-servers, ook wel root servers genoemd, regelen het verkeer op het internet als lokale DNS-servers niet beschikbaar zijn of tekort schieten.

Hackersgroepen worden steeds beter, maar vooral ook sluwer melden experts op dit gebied. Dit komt, omdat de hackers veel oefenen. De laatste aanvallen werden uitgevoerd volgens aanzienlijk slimmere tactieken dan de eerste aanvallen, die vrij simpel van opgezet waren.