1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens een artikel op de Zweedse nieuws site IDG.se is de Xbox bezig met een inhaalslag op de PS2. In het artikel staat dat de Xbox in de maanden Januari tot September een 31% marktaandeel heeft bemachtigd, en in September zelfs 41%. Na slechts 7 maanden is de Xbox buitengewoon dicht bij de PS2 gekomen, en zal de komende maanden met de verschillende goedkope Xbox acties zeker nog een aantal percentages inlopen.

Volgens Magnus L. van Microsoft Scandinavië is de Xbox nu gevestigde tweede, met de hoop begin volgend jaar op de eerste plaats te staan. Wat niet duidelijk wordt in het artikel is waar het om gaat; betekend dit dat de Xbox meer verkoopt dan de PS2, of dat de Xbox een grote userbase heeft? Dit tweede lijkt me onwaarschijnlijk, en ik gok dan ook op het eerste: de Xbox verkoopt meer dan de PS2.

Volgens de laatste berichten wordt in Duitsland voor elke drie Xboxen slechts 1 PS2 verkocht. Kortom: drie keer zoveel Xdozen dan PS2’s. Zweden is het land waar enkele van de beste Xbox developers vandaan komen. Southend interactive van Deathrow, Digital Illusions van Rallisport Challenge, Midtown Madness 3 en Battlefield 1942 en meer.