2min

Tags in dit artikel

Als reactie op de groeiende hoeveelheid ongewenste e-mail die veel internetgebruikers krijgen, komt Webcat Webdevelopment met Webcat NoSpam. Webcat NoSpam is een on line dienst waarmee e-mailgebruikers (met een POP3 e-mailaccount) zich kunnen beschermen tegen ongewenste e-mail. Uniek aan deze dienst is dat de gebruiker ook op basis van de extentie van de attachment bij een e-mail zelf kan aangeven welke e-mails ongewenst zijn. Daarnaast kan nog op 3 andere onderdelen van een e-mail gefilterd worden. Deze e-mails worden dan verwijderd voordat ze op de eigen computer worden binnengehaald.

De gebruiker kan met Webcat NoSpam e-mails laten “filteren” op basis van afzender, ontvanger, onderwerp en extentie van attachments. Dit laatste is uniek omdat op deze manier ook virussen die per e-mail verspreid worden aangepakt kunnen worden. Bijzonder is ook dat de gebruiker met deze dienst zelf zijn filters kan kiezen en dus niet gebonden is aan een door de leverancier opgelegde lijst met spam.

In de rapportage kan de gebruiker op ieder moment van de dag zien welke e-mail door Webcat NoSpam verwijderd is en om welke reden. Als een e-mail achteraf bezien toch wel gewenst is kan de gebruiker via de rapportage direct een reply e-mail versturen naar de afzender. De betreffende filter kan dan tijdelijk uitgezet worden zodat het wel mogelijk is de e-mail te ontvangen. Omdat Webcat Webdevelopment overtuigd is van de kwaliteit van haar product mag iedereen Webcat NoSpam 30 dagen lang gratis uitproberen. Dit verplicht tot niets. In deze 30 dagen kan de gebruiker ervaren hoe eenvoudig het is om te werken met Webcat NoSpam.