1 min

Tags in dit artikel

,

Twee Ben-fans zijn een online actie gestart om te voorkomen dat Ben, de naam van het mobiele belbedrijf, in de vergetelheid raakt. Er is inmiddels een website in het leven geroepen die geheel gewijd is aan het omdopen van Ben in T-Mobile. De naamsverandering staat gepland voor eind februari, maar de initiatiefnemers van de website (die onder meer is te bereiken via http://ikblijfben.nl.nu en http://flaterik.nl/ben) hopen daar nog iets aan te kunnen doen.

"De bekende blauwe kleur die Ben gebruikte in haar communicatie wordt vervangen door een lichte kleur roze. Dit mag natuurlijk niet gebeuren! Steun daarom nu de actie ‘Ik blijf Ben’ en laat merken dat we het hier niet mee eens zijn!", aldus de website. De site is een initiatief van Erik van der Meulen en Simon de Rudder en bevat onder meer algemeen nieuws over Ben. Bezoekers kunnen er tevens chatten of berichten over de naamsverandering plaatsen in het forum. Gezien de reacties is trouwens niet iedereen het eens met het protest.

"Doe toch normaal! Deze actie heeft totaal geen nut’, aldus Douwe Jan. Lilian meldt: "Het gaat niet om de naam maar om de service en die is toppie." Lilian heeft mogelijk nauwe banden met het telecombedrijf, want ze weet te melden dat de naamsverandering op 25 februari ingaat en niet op 27 februari, zoals de protestsite meldt.