2min

Tags in dit artikel

, ,

Sinds kort is er voor alle Nederlandse breedband-abbonees een technische proef van DSL-TV beschikbaar. DSL-TV is niets anders, dan televisie kijken via een breedbandverbinding. De proef duurt tot 28 mei en kabel- en adsl-gebruikers kunnen tot die tijd zes buitenlandse nieuwszenders bekijken via hun internetaansluiting. Je verwacht het niet, maar de kwaliteit bij DSL-TV kijken, is dusdanig goed, dat de uitzendingen allemaal fullscreen gevolgd kunnen worden. De proef is een project van Stichting DSL-TV en internetprovider XS4all. DSL-TV is al eerder getest door verscheidene gebruikers van DS4all, maar het is vanaf heden voor iedere internetgebruiker beschikbaar met een breedbandverbinding.

Via DSL-TV zijn Iraq Satellite Channel (Arabisch), CCTV (Chinees/Engels), Deutsche Welle (Duits/Engels), CNBC Europe, EuroNews, en BBC World ontvangen. De proef voor deze grootschalige test, was volgens internetprovider XS4all met de eigen abonnees al een groot succes. De internetprovider laat weten dat een kwart van zijn klanten gebruik heeft gemaakt van de dienst, en dat al meer is dan verwacht. De te bekijken videostreams, bij DSL-TV worden aangeboden in in Microsoft Windows Media Player-formaat (minimaal 768 Kbit/s), en het het voor lagere bandbreedtes geschikte Realmedia-formaat.

In onzekere tijden zoals deze met de oorlogsdreiging in Irak, zal veel nieuws bekeken gaan worden via internet. DSL-TV is hiervoor een goed media. Hierdoor word verwacht dat DSL-TV juist in deze tijden veel gebruikt zal gaan worden. Het zal afwachten worden, om te kunnen zien hoe het netwerk zich bij grote hoeveelheden dataverkeer zal gaan houden.