2min

Tags in dit artikel

, ,

KPN zal nog voor eind juni in 75 nieuwe centralegebieden snel internet via ADSL aanbieden. De belangstelling voor de gemakkelijke en van een vaste prijs voorziene toegang tot het internet neemt in snel tempo toe. Door de toegenomen interesse in breedband internet ontstaat nu ook in minder dicht bevolkte gebieden de mogelijkheid om ADSL van KPN te introduceren. Steeds vaker nemen Internet Service Providers het initiatief groepen potentiële gebruikers bijeen te brengen om zo zeker te stellen dat er per centrale een voldoende aantal belangstellenden is voor ADSL. Zo hebben Planet Internet en Het Net recent het succesvolle initiatief www.ookadsl.nl opgezet. Het criterium is dat zich per centrale minimaal 325 klanten voor ADSL melden. Ook gemeenten nemen steeds vaker initiatieven en zijn bereid zich garant te stellen voor een minimum afname van ADSL-aansluitingen, zoals Woensdrecht en Drimmelen.

Met de introductie van Solcon, Freeler en Fiberworld zijn er nu elf Internet Service Providers die ADSL van KPN aanbieden. Al eerder werd ADSL aangeboden door Planet Internet, XS4ALL, Het Net, Wanadoo, HCCnet, Zon, Tiscali en EuroNet Internet. In de zakelijke omgeving wordt ADSL in toenemende mate benut om te telewerken. Kort geleden is een nieuwe dienst geïntroduceerd onder de naam MxFlex Remote Access. Met deze dienst is het mogelijk om via ADSL een breedbandige verbinding op te zetten met een bedrijfsnetwerk. Dat maakt de dienst met name geschikt voor telewerkers.

De nieuwe gebieden waar KPN ADSL gaat aanbieden liggen verspreid door het land. Ook op een vinexlocatie als Amsterdam IJburg gaat KPN binnenkort ADSL aanbieden. KPN verwacht dit jaar het marktbereik van ADSL op te kunnen voeren tot 87 %. Wie wil weten of ook ADSL van KPN binnenkort beschikbaar komt in zijn of haar regio, kan het beste de postcode-check doen op www.kpn.com