min

Tags in dit artikel

De markt voor entertainment software heeft in 2002 met een groei van 28 procent in waarde een gezonde groei doorgemaakt. De groei is bijna volledig te danken is aan de nieuwe consoles die in 2001 en 2002 op de markt zijn gekomen. De afgelopen twee jaar werden maar liefst 3 nieuwe type consoles geïntroduceerd, de Playstation 2, de X-box en de Gamecube.

Van deze is de Playstation 2 het meest populair. Voor deze console werden in 2002 731.000 spellen verkocht, goed voor een omzet van 38,2 miljoen euro. Ook kwamen er twee nieuwe handhelds op de markt: Gameboy Advance en diens opvolger Gameboy Advance SP. Tot de best verkochte titels in 2002 behoorde de twee Grand Theft Auto spellen op Playstation 2 en Medal of Honor; Allied Assault op cd-rom.

Van de oude speltypen blijft de cd-rom de meest gangbare alhoewel deze markt nog amper groeit. Vorig jaar steeg de verkoop van cd-rom entertainment nog wel met één procent (4,7 miljoen stuks) maar, dat zal voornamelijk door de lage verkoopprijs komen, in omzet daalde de verkoop van cd-rom games met 4 procent. De andere oude dragers moesten allemaal flink inleveren en lijken uit de gratie bij het games kopende publiek.