1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft trekt ten strijde tegen ‘spammers’. Het Amerikaanse softwarebedrijf heeft aanklachten ingediend tegen vijftien verstuurders van ongewenste e-mail, waarvan dertien in de Verenigde Staten en twee in het Verenigd Koninkrijk. Hierbij werkt Microsoft samen met overheidsinstanties in de staat Washington en de Britse hoofdstad Londen. De rechtszaken volgen op de aankondiging vorige maand van een offensief tegen spam.

Volgens de aanklacht hebben de spammers bedrijven en consumenten overspoeld met meer dan 2 miljard mailtjes en daarmee hun werkzaamheden op de computer ernstig gehinderd. Brad Smith, vice-president en bedrijfsjurist van Microsoft, verwacht dat de overheid en de IT-sector door het spamprobleem samen aan te pakken het vertrouwen van de consument in e-mail kunnen herstellen. "Het is een zaak die mondiale coördinatie vereist, zodat bedrijfstak en overheid de maximale mogelijkheid hebben om consumenten te beschermen", aldus Smith.

Handhaving van bestaande wetgeving is volgens Microsoft een van de steunpilaren in zijn antispamstrategie. De rechtszaken zijn bedoeld ‘om een aantal van de meest stuitende e-mailpraktijken die klanten van Microsoft raken’ te stoppen. De vijftien aangeklaagden zouden zich onder meer hebben bezondigd aan het versturen van pornografische plaatjes onder een misleidende vlag, valse virusmeldingen en instructies voor het downloaden van ‘updates’ die in werkelijkheid de gangen van de pc-gebruiker op internet volgen.