min

Tags in dit artikel

, , ,

Wanadoo Nederland introduceert een nieuwe e-mailantivirusdienst: Wanadoo Antivirus. Met deze voordelige dienst zijn Wanadoo-abonnees optimaal beveiligd tegen e-mailvirussen die schade kunnen toebrengen aan computersystemen. Wanadoo Antivirus is ontwikkeld naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek onder Wanadoo-gebruikers. Uit dit onderzoek blijkt dat 86 procent van de Wanadoo-abonnees interesse heeft in een Wanadoo-antivirusdienst.

Wanadoo Antivirus is zeer gebruikersvriendelijk. Abonnees hoeven niets te installeren, te downloaden of te updaten, iets dat bij veel andere antivirusoplossingen wel het geval is. Wanadoo Antivirus biedt bescherming tegen alle virussen die via de e-mail/popbox binnenkomen. Zodra de antivirusdienst een virus detecteert, krijgt de abonnee automatisch een bericht. Tegelijkertijd wordt het virus onschadelijk gemaakt en verwijderd. Het maakt niet uit waar abonnees hun e-mails downloaden: thuis, op het werk of bijvoorbeeld op vakantie. De dienst is beschikbaar voor ADSL-, Budget- en Smartpack-abonnees en later dit jaar ook voor Wanadoo Cable-abonnees. De kosten voor Wanadoo Antivirus zijn 1,95 euro per maand. Nieuwe Wanadoo-abonnees kunnen zich bij hun aanmelding opgeven voor de antivirusdienst. Bestaande abonnees kunnen de dienst instellen via het persoonlijke servicemenu op de Wanadoo-portal. Tijdelijk is deze dienst de eerste twee maanden gratis.

Maar liefst 46 procent van de Nederlandse internetters ervaart regelmatig problemen met virussen, zo blijkt uit de vierde editie van ‘Netwerken en Cijfers’ van het Ministerie van Economische Zaken. Dit percentage ligt ruim boven het Europese gemiddelde, dat op 27 procent ligt. Uit het Security Services-onderzoek dat in opdracht van Wanadoo onder haar abonnees werd uitgevoerd, blijkt dat internetters een belangrijke rol zien weggelegd voor Wanadoo bij de beveiliging van hun computer. Dit geldt voor ruim 95 procent van de abonnees. 86 procent van de abonnees gaf aan interesse te hebben in een Wanadoo-antivirusoplossing voor binnenkomende e-mails.