1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanaf 1 januari 2004 is de populariteit van zoekwoorden inzake ‘goede voornemens’ explosief gestegen in de ilse zoekmachine. Voornamelijk ‘stoppen met roken’ en ‘afvallen’ scoren opvallend hoog.

Uit de stijgende populariteit van de zoekwoorden kan worden opgemaakt dat mensen het internet intensief raadplegen om informatie te verzamelen en om tips, kracht en lotgenoten te vinden om het stoppen met roken en diëten te kunnen volhouden. Zo stond het zoekwoord (stoppen met) ‘roken’ eegisteren (7 januari) op nummer 2 van de lijst met meest gezochte woorden bij ilse. Het zoekwoord ‘afvallen’ stond op de 15e plaats. In 2003 was de situatie anders; toen haalden beide termen de top 50 van meest gezochte zoekwoorden bij ilse niet. Per dag worden rond de 900.000 zoekopdrachten in de ilse zoekmachine ingevoerd.

De meestgezochte internetadressen via ilse, die te maken hebben met afvallen, zijn momenteel: dieet.pagina.nl, www.vetvernietiger.nl, afslank.pagina.nl en www.voedingscentrum.nl

En voor stoppen met roken zijn het: www.hulpbijstoppenmetroken.nl, www.rokenendewet.nl, www.stivoro.nl en stoppenmetroken.pagina.nl

Niet alleen de actualiteit van een onderwerp is belangrijk voor de populariteit van websites via zoekmachines. Ook de ranking speelt hierbij een rol; hoe beter de content van de website en hoe beter ‘doorzoekbaar’ de website is, des te hoger scoort deze site op relevante zoektermen.

Zoekwoorden die het gehele jaar goed scoren zijn: ‘auto’, ‘mp3’, ‘foto’, ‘hotel’, ‘vakantie’ en ‘makelaar’.