1 min

Tags in dit artikel

,

Cuba heeft zijn controle over het internetgedrag van zijn onderdanen nog verder verscherpt. Internetten wordt voor velen aan banden gelegd. Net als in bijvoorbeeld China staat de communistische regering van Cuba bekend om zijn zeer strenge internetregime. Niet alleen wordt al het verkeer intensief gemonitord, ook mogen veel Cubanen überhaupt het net niet op.

In de oude situatie was het al zo dat er toestemming van de overheid nodig was om het wereldwijde web op te gaan. Bedrijen en individuen moeten daarvoor gebruikmaken van een dure dienst die in dollars dient te worden betaald.

Anderen gingen het net op via goedkope telefoonlijnen en op de zwarte markt gekochte internetapparatuur. Aan deze praktijk wordt nu een einde gemaakt, zo meldt persbureau AP. Het zal niet meer mogelijk zijn zomaar in te loggen via de goedkope overheidstelefoonlijnen. Gevolg zal vermoedelijk zijn dat alleen nog een zeer selecte groep Cubanen geprivilegieerd is om te internetten, zoals doktoren en hoge overheidsfunctionarissen.