1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In de Verenigde Staten is het internet een erg belangrijke bron voor politieke informatie. Bijna 70 procent van de Amerikanen is regelmatig online. Harris Interactive heeft berekend dat mannen meer gebruik maken van het internet. Dan meestal voor politieke informatie. Ook het opleidingsniveau schijnt een rol te spelen. Hoe hoger men is opgeleid hoe meer men internet raadpleegt voor de politiek.

Naast de verschillen in sekse en opleidingsniveau is er ook nog een surfverschil tussen de mensen die een andere politieke voorkeur hebben. Republikeinen schijnen namelijk veel meer op politieke- en nieuwssites te zitten.

Zowel de regering Bush, als de nieuwe kandidaten voor de presidentsverkiezing van november, zijn zich er van bewust dat het internet een grote rol kan gaan spelen in hun winst en of ondergang. De tegenkandidaten van Bush zijn daarom ook al begonnen met hun campagne op het net. Waarschijnlijk zullen de Republikeinen hun aanval later inzetten, als ook hun landelijke campagne begint.

De Amerikanen die in de politiek geïnteresseerd zijn surfen vooral naar nieuwssites, variërend van CNN tot die van een plaatselijke krant. Verwacht wordt, dat de campagnesites ook druk bezocht gaan worden, zodra de campagne echt van start gaat.