2min

Tags in dit artikel

, ,

De weblog Godett.com moet offline, zo vind de partij van Godett (FOL) op de Antillen. De site wordt nu nog gehost door een Nederlands bedrijf, Jaze.Net. De partij heeft echter gevraagd aan Jaze om de gegevens van de oprichters van de site door te geven, aldus een fax van de partij aan Jaze.Net.

"Een aanklacht is reeds gedaan bij de bevoegde autoriteiten te Willemstad, Curaçao en in Nederland, met verzoek om tot strafrechtelijke vervolging over te gaan", aldus Rigoberto A. Galán Meléndrez, de PR man van de FOL partij.

Jaze.Net heeft al aangegeven de gegevens niet door te spelen aan de Antilliaanse partij. "Als hostingprovider verstrekken we dat soort informatie niet aan derden", aldus een woordvoerder.

De weblog is in eerste instantie opgezet om de ‘gekkigheden rond het kabinet Godett op een rijtje te zetten’. "Met vrienden hebben we het er elke dag over hoe het allemaal op de Antillen gaat. De corruptie is een groot probleem. De belastingen moet je cash betalen en de ambtenaar houdt de helft voor zichzelf", zo verklaart één van de webmaster tegenover WebWereld. "Ik wil dat de Antillen een provincie van Nederland worden. Alleen op die manier kan er een einde worden gemaakt aan de corruptie.", aldus de webmaster. Overigens wil hij zijn naam niet bekend maken, maar wel is bekend dat het om een Antilliaan die in Nederland woont gaat. Hij zou bang zijn voor de vriendjespolitiek op de Antillen "Ik wil wel kunnen terugkeren naar Curaçao, al is het maar voor een vakantie. Straks kom ik het eiland niet meer op, omdat toevallig de zus van een vriendje van Godett bij de douane zit.".

De beheerder van de weblog heeft ook al aangegeven niet te stoppen met de site: "In Nederland wordt de koningin gewoon belachelijk gemaakt in Kopspijkers en waarschijnlijk moet ze daar zelf nog om lachen. Maar Godett voelt zich bedreigd door mijn weblog. Voor mij is dat alleen maar een reden om gewoon door te zetten". De FOL wilde verder niet ingaan op de situatie.