1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een unieke combinatie van gratis "pijnplek georiënteerd" zoeken via internet en persoonlijke ondersteuning. (Sport)massagepraktijk Meijboom in Castricum heeft de dienstverlening uitgebreid met blessurepreventie-adviezen en training via internet. Iedere sporter kan door de zere plek aan te wijzen (hier doet het pijn) op de plaatjes van www.blessure-aanwijzer.nl informatie krijgen over een groot aantal sportblessures. De site omvat inmiddels ruim 100 pagina’s informatie.

Bovendien staan er bij de thema’s veel onderwerpen die veilig en verantwoord sporten stimuleren. Voorbeelden hiervan zijn, hyperventilatie, sauna, tetanus en beschermingsmiddelen. Ook het onderwerp voeding komt ruim aan bod. Wist u dat je ruim 2 uur stevig moet wandelen om één portie "kale" frites te verwerken.

Naast blessureadvies is er ook de mogelijkheid om "6 uur vakantie" te boeken. Dit is een verwendag voor kleine groepen (maximaal 8 personen) met daarbij sauna, Turksbad en bijvoorbeeld bodyscrub, massage, oliebehandeling en /of algenpakking. Ook een individuele "werkvakantie" ter bezinning (geestelijke topsport) behoort tot de mogelijkheden.