1 min

Tags in dit artikel

, ,

Kabel staat qua image, bekent als het suffe neefje van ADSL en als glasvezel, maar de kabelsector heeft de miljoenste internetkabelaar binnen.

1 miljoen huishoudens internetten nu via de kabel en daardoor is de kabel populairder dan ADSL. Zo concludeerde Platform Nederland Breed.

Algemeen erkend is deze claim niet. Eind vorig jaar was ADSL namelijk populairder dan kabel. Rob van Esch reageert daarop laconiek: "Wij hebben nog geen berichten gehoord dat er meer dan één miljoen adsl-klanten zouden zijn."

Volgens Van Esch is het succes van de kabel te danken aan Esch ‘het resultaat van substantiële investeringen in de afgelopen jaren’. "Kabelinternet is snel, betrouwbaar en toekomstvast. De goede prijs-kwaliteitverhouding en de hoge snelheden hebben bijgedragen aan de succesvolle opmars van internet via de glaskabel", aldus Van Esch.

Kabelinternet wordt de laatste tijd al geprezen als een aantrekkelijker alternatief voor de toekomst dan ADSL. Snelheden van 100 Mbps zouden gehaald kunnen worden, met de huidige coaxkabel. "De verwachting is dan ook dat de groei van het internetgebruik via de kabel fors zal blijven toenemen", aldus Van Esch.