1 min

Tags in dit artikel

,

Grote hoeveelheden spam afkomstig van het Chello-netwerk leveren de mailservers van AOL en Compuserve bijzonder veel problemen op.

Een woordvoerder van AOL/Compuserve meldde dinsdag in het radioprogramma Radio Online dat het bedrijf 250.000 e-mails had ontvangen van Chello-abonnees. AOL/Compuserve wil bijgevolg de e-mail die afkomstig is van Chello momenteel niet verwerken en heeft daarom een mailserver van Chello geblokkeerd. Volgens de woordvoerders is dat een standaardprocedure.

"Dit is een operationele maatregel om de mailservers van AOL te laten afkoelen. We hebben proeven genomen en de e-mail wordt niet geweigerd. Waarschijnlijk komen de berichten gewoon op een wachtrij te staan", aldus Ronald van der Aart, woordvoerder van Chello.

Chello heeft AOL/Compuserve belooft te gaan onderzoeken hoe ze de hoeveelheid spam tot een minimum kunnen herleiden. "Als de spamberichten afkomstig zijn van tien adressen, zien we geen moeilijkheden in het oplossen van het probleem. Maar als het gaat om duizend adressen, dan wordt het al een stuk moeilijker", aldus Chello.