1 min

Tags in dit artikel

In de tweede wereldoorlog hield Anne Frank een dagboek bij. Later is dit dagboek wereldberoemd geworden. Het dagboek is vertaald naar vele talen en het verhaal van Anne Frank is verfilmd. Hetzelfde lijkt nu te gebeuren met een internetdagboek dat is bijgehouden tijdens de oorlog in Irak. Het weblog zal worden verfilmd door filmmaatschappij Intermedia, die alleen nog op zoek is naar een scenarioschrijver die het weblog moet gaan bewerken.

Het weblog is geschreven door een onbekende Irakese student die zichzelf Salam Pax noemt. Salam is het Arabische woord voor vrede en Pax het Latijnse. Salam Pax schreef maandenlang stukjes over het dagelijks leven in Irak, zowel tijdens als na de Amerikaanse invasie, op zijn weblog.

Het dagboek/weblog heet "Dear Raed" en was een middel om contact te houden met een Jordaanse vriend. Het dagboek is al een groot succes geworden en inmiddels al in boekvorm uitgebracht onder de titel: "The Baghdad Blog". Sinds mei vorig jaar heeft Salam Pax ook een tweewekelijkse column in de Britse krant The Guardian.