min

Tags in dit artikel

, ,

Nvidia en haar partners zullen blij zijn met het nieuws dat Doom 3 eindelijk verkrijgbaar zal zijn op 3 augustus.

Dit spel is voor Nvidia van erg groot belang, aangezien in dit spel de nieuwe technologieën eindelijk hun vruchten zullen afwerpen. Vanaf de NV30 zijn de GPU’s van Nvidia al in staat om textures te renderen zonder Z- en kleurinformatie. De NV40, de GeForce 6800, heeft beschikking over zestien volwaardige pipelines, wat betekent dat de GPU 32 textures kan renderen zonder Z- en kleurinformatie. Een gevolg hiervan is dat Nvidia’s technologie in Doom 3 qua prestaties aanzienlijk beter zal uitpakken dan de R420 van ATi. Er is sprake van een prestatieverschil van om en bij de 50 procent.

De zes miljoen dollar kostende en meer dan een jaar uitgestelde game Half Life 2 is nog steeds niet uitgebracht en consumenten met een Radeon 9600XT of een 9800XT blijven nog steeds zitten met hun HL2-coupons. Dit zorgt voor behoorlijk veel frustraties bij de ATi-klanten.

Als Doom 3 eerder dan Half Life 2 goed en wel verkrijgbaar is voor de consumenten, dan zal dit een flinke troef vormen voor Nvidia in de hevige concurrentiestrijd met ATi.