min

Tags in dit artikel

, ,

Een nieuwe variant van het MyDoom virus met de namen MyDoom.M en MyDoom.O is voor het eerst waargenomen maandagochtend en spreidde zich zeer snel over het internet om zo velen mailboxen over te laten lopen met honderden email-berichten.

Ook heeft het virus het voorzien op zoekmachines. Als een PC geïnfecteerd raakt, voert het automatisch vele zoekopdrachten uit op populaire zoekmachines, zoals Google, Yahoo, Altavista en Lycos. Het virus zoekt de harde schijf van een geïnfecteerde pc af naar emailadressen en dan zoekt het naar meer adressen door zoekmachines hiertoe opdracht te geven.

Beveiligingsexperts zeggen dat het virus zijn kop opstak in Europa en snel verspreidde. Mailtjes die het virus bevatten zijn vaak berichten van een geretourneerde email of een melding van een interne IT-administrator. Het originele MyDoom virus dateert van eerder dit jaar en werd al snel bekend als een van de ergste email-plagen ooit. Sindsdien heeft de originele worm vele varianten, waaronder nu dus het MyDoom.M of MyDoom.O

Gisteren is er door Virusalert.nl een mail naar de leden verstuurd die waarschuwde voor MyDoom.M. het virus wordt door Virusalert als high-risk beschouwd.

Meer gedetailleerde informatie over het virus kan je hier vinden.

We bedanken muusers voor het insturen van dit bericht.