4min

Tags in dit artikel

, , ,

McAfee, marktleider op het gebied van intrusion prevention solutions, maakt vandaag bekend dat het totale aantal computers voor zakelijk en privé-gebruik dat beschermd wordt door de online beveiligingssystemen van McAfee(R) wereldwijd is gestegen tot 7,4 miljoen, een groei in vergelijking tot vorig jaar van ca. 55%. De online diensten die McAfee in dit kader aanbiedt, blijven voorzien in de toenemende behoefte aan beveiliging onder privé-gebruikers en in het midden- en kleinbedrijf, waar de budgetten vaak beperkt zijn en er gebrek heerst aan mensen en middelen. McAfee levert op die behoefte een concreet antwoord in de vorm van geavanceerde, kosteneffectieve en volledig geautomatiseerde systemen.

Volgens een recent internationaal rapport, gepubliceerd door IDC, een vooraanstaande onderneming op het gebied van IT-marktonderzoek en consultatie, zijn de door McAfee beheerde anti-virusdiensten goed voor 57% marktaandeel in de sector verzorgde services voor anti-virusbeveiliging. "De markt voor IT-diensten zal blijven groeien," zegt Brian Burke van IDC. "Bedrijven en privé-gebruikers concentreren zich op datgene waar ze zelf goed in zijn en huren IT-diensten in om te voorzien in de complexe taken die ze zelf niet aankunnen. Binnen het krachtenveld zoals we dat nu gestalte zien aannemen, worden de voordelen van outsourcing en externe services zoals die door McAfee worden aangeboden, door het bedrijfsleven duidelijk onderkend."

De verzorgde diensten die McAfee het midden- en kleinbedrijf te bieden heeft, bestaan uit VirusScan(R) ASaP en het nieuwe McAfee Managed Mail Protection, systemen die zorgen voor volledig automatische beveiliging van computer en e-mail. Tot op dit moment zijn er door deze McAfee Managed Services al meer dan 200 miljoen virussen onderschept en McAfee(R) VirusScan ASaP, dat kan worden geïnstalleerd op individuele computers en servers, beschermt momenteel wereldwijd meer dan 2 miljoen computergebruikers volledig automatisch tegen virusinfecties.

Voor het midden- en kleinbedrijf betekent McAfee VirusScan AsaP een betrouwbare methode om de zorg en kosten van actualisering en beheer van virusdefinities veilig uit te besteden. Het eerder genoemde McAfee Managed Mail Protection is een nieuwe beveiligingsdienst voor e-mail, die zorgt voor pro-actieve blokkering van spam en ongewenste inhoud en automatische filtering van bijlagen waarin virussen zijn verstopt. Met dit systeem, dat functioneert op basis van snelle omleiding van de MX-records (Mail Exchange) naar McAfee, zijn ondernemingen verzekerd van volledige beveiliging van alle SMTP-communicatie van en naar het bedrijfsnetwerk. Beide verzorgde diensten kunnen in korte tijd worden geïmplementeerd en bieden via uitgebreide rapportages op internet totaal inzicht, 24 uur per dag en zeven dagen per week, in alle activiteit die ten aanzien van spamblokkering en virusbeveiliging voor het hele bedrijf is verricht.

Op basis van ultramoderne maar toch eenvoudig te gebruiken technieken voor risicopreventie zorgen de online diensten van McAfee momenteel wereldwijd voor de bescherming van meer dan 5,4 miljoen geabonneerde computergebruikers. De oplossingen van McAfee voor privé-gebruiker, kleine bedrijven en thuiskantoren bestaan onder meer uit McAfee VirusScan, McAfee(R) SpamKiller(R), McAfee Personal Firewall Plus, McAfee Privacy Service, McAfee AntiSpyware en McAfee QuickClean. Klanten die kiezen voor de diensten van McAfee krijgen daarnaast de beschikking over McAfee SecurityCenter, een set innovatieve beveiligings-tools voor real-time signalering van en informatie over bedreigingen via internet. Met McAfee SecurityCenter krijgt de gebruiker direct zicht op zijn persoonlijke kwetsbaarheid en heeft hij toegang tot relevante beveiligingsinformatie via de McAfee Virus Information Library en de Worldwide VirusMap.

"De online beveiligingsdiensten van McAfee nemen privé-gebruikers en ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf de zorg voor beveiligingskwesties uit handen en maken het mogelijk op een veilige manier gebruik te maken van de volledige kracht van internet, in de geruststellende zekerheid van effectieve bescherming," zegt Bill Kerrigan, senior vice president van de consumer division bij McAfee, Inc. "Ons doel is beveiliging zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Updates voor onze producten en extra functies worden automatisch en veilig via internet aangeleverd, zodat onmiddellijk voorzien wordt in de behoeften en eisen van onze klanten. Dat is ook de reden waarom wij in deze sector nog altijd zo’n snelle groei doormaken."

De anti-virus beveiligingsproducten van McAfee maken deel uit van het McAfee Systems Protection Solutions productaanbod. Ze bieden complete bescherming tegen ongeautoriseerde toegang, virusaanvallen en hybride bedreigingen op basis van volledige intrusion prevention en netwerkbeveiliging. Alle beveiligingsproducten van McAfee bieden geavanceerde anti-virusfunctionaliteit, versleutelingsmogelijkheden, firewall-bescherming, intrusion detection, evaluatie van kwetsbaarheid voor virussen en ondersteuning door online, verzorgde diensten. Bovendien komen al deze producten tot stand met de steun van een wereldleidende organisatie op het gebied van anti-virusonderzoek, McAfee AVERT(TM) (Anti-virus and Vulnerability Emergency Response Team). Het McAfee AVERT team heeft in het verleden al diverse keren met succes opgetreden bij virusepidemieën, bijvoorbeeld in het geval van de Mydoom, Bagle, NetSky en Sasser virussen. Bij alle online beveiligingsdiensten van McAfee wordt ondersteuning geleverd door het McAfee Secure Network Operations Center, 24 uur per dag, zeven dagen per week.