3min

Tags in dit artikel

,

Softwareproducten McAfee heeft haar beveiligingsproducten voor bedrijven flink op de schop genomen. Onder de noemer ‘Total Protection’ belooft het bedrijf eenvoudigere installaties, betere beheersmogelijkheden en makkelijkere manieren voor de aanschaf van de software.

De introductie van Total Protection betekent dat de namen van alle oude bedrijfsproducten van het totaal verdwijnen en verder onder één noemer door het leven zullen gaan. Het gaat om de antivirus-, antispyware-, firewall- en spamsoftware. Volgens McAfee betreft het echter niet alleen een nieuwe naamgeving, maar is er ook gezorgd voor een betere samenwerking tussen de verschillende componenten.

In totaal verschijnen er in de Total Protection serie vier versies. Twee daarvan zijn gericht op bedrijven met meer dan 100 computers, de andere twee pakketten voor bedrijven met minder computers.
"We herdefiniëren de manier waarop klanten hun beveiligingsproducten kopen, uitrollen en beheren," aldus Vimal Solanki van McAfee. Het bedrijf wil haar producten meer en meer integreren tot één product, dat vanuit een centrale plaats beheerd kan worden.

Allereerst dus de twee pakketten voor grote bedrijven, genaamd Total Protection Enterprise en Enterprise-Advanced. Deze pakketten zijn voorzien van McAfee’s host-intrusion prevention. Deze applicatie kan aanvallen op specifieke servers voorkomen, voordat er schade kan worden uitgericht. De software gebruikt daarvoor een combinatie van regels en signatures om zo de bekende en onbekende aanvallen uit de datastroom te kunnen plukken.
De Advanced editie krijgt daarnaast ook nog de mogelijkheid om de beheersconsole via het netwerk te bereiken.

Overigens is de host-intrusion prevention nu ook opgenomen in de centrale beheersconsole, genaamd ePolicy Orchestrator. Tot voorheen had deze applicatie haar eigen beheersconsole.
De twee pakketten voor kleine organisaties, genaamd Total Protection for Small Business en Small Business Advanced krijgen op hun beurt een hosted versie van McAfee’s e-mail security service.

Alhoewel McAfee dus al haar pakketten aan het bundelen is, kunnen gebruikers nog steeds bepalen welke onderdelen ze willen kopen en welke onderdelen ze willen installeren. Volgens analisten is de stap van McAfee om de producten te bundelen echter een zeer goede keuze.
"Dit is waarschijnlijk de meest belangrijke mededeling die McAfee tot nog toe heeft gemaakt dit jaar. Het is een goede mededeling voor het bedrijf en een goede mededeling voor de markt. Het bundelen van producten heeft de toekomst en deze aankondiging draagt daar aan bij," aldus analist Andrew Jaquith van Yankee Group.

Alhoewel Panda Software eerder was met het integreren van diverse componenten heeft McAfee volgens Jaquith nog steeds een grote voorsprong op haar belangrijkste concurrenten Symantec, Trend Micro en Computer Associates.
"Symantec heeft een dergelijke vorm van integratie ook op de planning staan, maar het bedrijf heeft daarvoor nog een hoop werk te verzetten. Ook in verband met de vele overnames van onder andere WholeSecurity, PlatformLogic en Sygate. Ik denk dat ze ongeveer negen maanden achter liggen op McAfee," aldus Jaquith.

De Total Protection pakketten voor grote bedrijven zijn per 17 april beschikbaar. De andere twee pakketten volgen op 25 april.