min

Tags in dit artikel

, , ,

Zakelijke Internet Service Provider BIT voorziet vanaf vandaag alle verwijzingen naar .NL-domeinnamen van haar klanten van IPv6-adressen. Deze stap betekent een verdere vooruitgang in de invoering van het nieuwe internetprotocol.

De overgang houdt in dat de DNS-servers van BIT vanaf vandaag ook via IPv6 worden gebruikt. DNS-servers ‘vertalen’ namen op internet naar IP-adressen. De servers waren, net als de websites die BIT voor haar klanten host, al langer via het nieuwe protocol bereikbaar. Vanaf vandaag worden echter alle verwijzingen naar .NL- domeinnamen die BIT voor haar klanten geregistreerd heeft ook van IPv6 adressen voorzien. BIT is hiermee de eerste provider met IPv6 name servers voor .NL-domeinnamen.

IPv6
IPv6 is het nieuwe internetprotocol, dat het bestaande IPv4 protocol voor het verzorgen van internetverkeer moet vervangen. Met het bestaande IPv4 protocol, zijn ‘slechts’ vier miljard verschillende IP-adressen mogelijk en nu steeds meer apparatuur wordt aangesloten op internet, komt de beschikbaarheid in gevaar en ‘raken de adressen op’. Om dit te voorkomen is IPv6 geïntroduceerd. Het belangrijkste kenmerk van IPv6 is dat de adressen een stuk langer zijn dan bij het bestaande protocol, waardoor er veel meer IP-adressen mogelijk zijn.