1 min

Tags in dit artikel

,

De eerste technische proef met ADSL2+ in Nederland is begonnen. Er word geprobeerd om deze netwerktechnologie in de eerste helft van volgend jaar klaar te hebben voor particulieren en bedrijven.

De proef wordt gehouden onder gebruikers van SurfSnel ADSL, en is opgezet door SURFnet, InterNLnet en BBned. En is begonnen in Nijmegen. Later zullen Amsterdam, Den Haag en Hoofddorp volgen. Als het successvol verloopt zal het midden 2005 commercieel beschikbaar zijn.

ADSL2+ word de opvolger van het huidige ADSL. De technologie kan gebruik maken van de huidige infrastructuur, maar is veel sneller. Zo biedt ADSL2+ datasnelheden tot 24 Megabit per seconde in een straal van twee kilometer rond te centrale, met de huidige ‘adsl generatie’ is dit ongeveer 8Mbps.

De dienst is opgezet door SURFnet, een Nederlands computernetwerk voor hoger onderwijs en voor onderzoeksinstituten waarop ruim 150 instellingen zijn aangesloten. Samen met InterNLnet, een Nederlands Internet Service Provider. En werken samen met BBned, een dsl-breedbanddiensten aanbieder.