min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Chinese authoriteiten hebben woensdag een lijst gepubliceerd met daarop 50 games die vanaf vandaag verboden zijn het Aziatische land.

De lijst is grofweg verdeeld in een aantal games die niet officieel in China zijn uitgebracht en dus illegaal op de markt te koop zijn en spellen die verboden zijn op basis van hun inhoud. Op de lijst zijn onder andere ‘The Sims 2’ en ‘Fifa 2005’ terug te vinden.

Verder zijn er een aantal spellen terug te vinden die, zoals gezegd, waarschijnlijk op basis van de inhoud zijn verboden. Het gaat onder andere om spellen die op de Vietnam oorlog zijn gebaseerd zoals, ‘Conflict Vietnam’ en ‘Vietcong: First Alpha’.

Volgens Xinhua, het persbureau van de overheid, zijn de spellen verboden om de intellectuele rechten te waarborgen en om een goed klimaat te scheppen voor de Chinese jeugd.
De overheid heeft de betrokken departementen opgeroepen om onder andere de markten en winkels streng te controleren op de verboden games. Verkopers die de spellen in de schappen hebben liggen kunnen rekenen op sancties.


Games als Conflict Vietnam zijn verboden in China

Het is niet de eerste keer dat China games in de ban doet. Al eerder werden spellen als ‘Soccer Manager 2005’ en ‘Hearts of Iron’ verboden, omdat beide spellen Tibet en Taiwan als onafhankelijke landen presenteerden.
Daarnaast werd ook ‘Command & Conquer: Generals’ verboden vanwege het feit dat er gespeeld kon worden met het Chinese leger.

Spelontwikkelaars en uitgevers zien China al jaren als een kansrijke markt met een enorme groeipotentie. Door de zware censuur van de overheid en het feit dat er in China enorm veel gekopieerde spellen verkocht worden, hebben de bedrijven echter nog weinig kans gezien hun zaken in China uit te breiden.