1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Chinese overheid gaat door met haar strijd tegen games waarvan zij vindt dat ze niet geschikt zijn voor haar inwoners. Het land gaat opnieuw een aantal geweldadige games verbannen en gaat ontwikkelaars dwingen om dergelijk content uit games te verwijderen.

Het Ministerie van Cultuur dat verantwoordelijk is voor het toezicht op de games die in China worden verkocht heeft onder andere Hitman 2: Silent Assassin en Painkiller verbannen en heeft MMORPG ontwikkelaar Object Software verzocht om haar ‘Player vs Player’ syteem uit haar games te verwijderen. Dit systeem beloont mensen die andere virtuele spelers naar het hiernamaals sturen. Het is niet de eerste keer dat de Chinese overheid games in de ban doet. Al eerder deed het land ongeveer 50 games in de ban.

Veel gamende Chinezen laten dit alles echter niet zomaar over hun kant gaan. De onlangs ingestelde maatregel van de Chinese overheid, waardoor gamers niet langer dan drie uur een online game kunnen spelen is bij hen in verkeerde aarde gevallen. Een groep van World of Warcraft spelers uit China is daarom een online protest begonnen tegen de voorgenomen maatregel.

Alhoewel de maatregelen pas over een tijdje geïmplementeerd zullen zijn, neemt de Chinese overheid dus wel tijdelijke maatregelen in de vorm van verbanning van games.