2min

Tags in dit artikel

,

Firefox 1.1 zal 3 maanden later uitgebracht worden dan gepland. Daardoor komt de vernieuwde versie van de populaire browser pas in juni uit in plaats van maart.
Dat heeft hoofdontwerper Ben Goodger op zijn weblog bekend gemaakt.

De geruchten gingen dat het uitstel was veroorzaakt door de overstap van Goodger en collega programmeur Darin Fisher naar Google. Goodger ontkende dit echter in zijn bericht.
Volgens hem zijn er namelijk veel meer mensen met de browser bezig dan hij alleen. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan diverse gelokaliseerde versies van Firefox 1.1

Goodger geeft als reden voor de vertraging, dat het team en net zo degelijk product op de markt willen zetten als Firefox 1.0. David Hallowell van Mozilla beaamt dit:
"Eén van de hoofdoelen van Firefox 1.1 is het beter compatible maken van Firefox voor Linux en Mac gebruikers, zodat zij een versie hebben die net zo goed werkt als in Windows."

Verder wil Mozilla ervoor zorgen dat meer bedrijven gebruik zullen gaan maken van de Firefox browser. Daartoe zal Firefox 1.1 uitgebracht worden in het windows-installer formaat, zodat de browser eenvoudig te installeren is.

Verder zal de render engine van Firefox, genaamd Gecko, volgens Hallowell een stuk sneller zijn: "Er is achter de schermen veel gedaan aan Gecko. De resultaten hiervan zullen in versie 1.1 terug te zien zijn, waaronder een snelle pagina rendering, verbeterde ondersteuning voor standaardformaten en andere belangrijke verbeteringen."

Wij bedanken didom voor het insturen van deze tip!