1 min

Vanaf vandaag is versie 11 van Mozilla’s internetbrowser te downloaden. Met deze update richt Mozilla zich onder andere op een goede migratie vanuit Google Chrome en worden er meer ontwikkeltools meegeleverd. Voor OS X-gebruikers is er nog een extra nieuwtje, Firefox kan nu meldingen tonen via het daarvoor bestemde programma Growl 1.3.

Mozilla houdt sinds enige tijd een zelfde releasecycle aan als Google voor Chrome doet. Dit betekent dat de browser ongeveer elke 6 weken een kleine update krijgt. Vandaag vindt opnieuw zo’n kleine update plaats. In versie 11 heeft Mozilla zich voornamelijk gericht op het mogelijk maken van een migratie vanuit Google Chrome. Het is nu mogelijk om je geschiedenis, favorieten en cookies mee te nemen vanuit de rivaliserende browser van Google. Als je Firefox op verschillende systemen gebruikt is er ook goed nieuws, het is nu mogelijk om je addons te synchroniseren via Sync.

Voor ontwikkelaars is er ook weer wat nieuwigheid. Zo kunnen zij voortaan onder andere de Style Editor voor CSS-stylesheets gebruiken en is er de mogelijkheid om een website in 3D te visualiseren middels Page Inspector 3D View.

Je kan Firefox 11 downloaden op de website van Mozilla. Als je de browser al hebt laat je deze naar nieuwe updates zoeken om deze update te installeren.