min

Tags in dit artikel

,

Afgelopen week heeft internetprovider @Home verschillende e-mails verstuurd naar een aantal abonnees welke werden beschuldigd van het illegaal uploaden van films. Deze abonees krijgen een boete van 4500 euro als ze niet stoppen met het uploaden.

Volgens Jan Bakker, woordvoerder van Essent Kabelcom, is de e-mail een soort van service van de provider. "Het is volstrekt onjuist dat wij de boetes gaan uitdelen. Wij wijzen onze klanten in een e-mail op het feit dat de filmmaatschappij hen verdenkt van illegale praktijken. Wij zenden deze e-mail naar de betreffende klant om hen te beschermen (waarschuwen) tegen eventueel justitieel ingrijpen."

Dit omdat grote Amerikaanse filmmaatschappijen een groot offensief zijn begonnen tegen onder andere Nederlandse uploaders. Hierdoor zijn ze er achter gekomen dat de uploaders een aantal films van de maatschappijen op hun harde schijf hadden staan. Stichting Brein heeft hen daarna opgespoort.

Essent geeft geen privé-gegevens vrij aan derden, zoals bijvoorbeeld de filmmaatschappijen of Stichting Brein. Zo benadrukte de woordvoerder.