Uit onderzoek van Nova en Planet Internet is gebleken dat er op MSN groepen een grote hoeveelheid aan radicale uitlatingen en andere radicale onderwerpen zijn te vinden.

Zo worden bezoekers van bepaalde MSN groepen opgeroepen om het gezag van het parlement en de rechtbanken af te wijzen en mee te doen aan de islamitische strijd tegen de ongelovigen, ook wel jihad genoemd.

Verder zijn er diverse schietlessen, militaire trainingen en andere instructies te vinden. Op één groep vonden de onderzoekers zelfs instructies en videofilms voor onthoofdingen.

Ook de dreigbrief aan de Amsterdamse wethouder Aboutaleb is er terug te vinden naast een aantal artikelen die Mohammed B, de verdachte op de moord van Theo van Gogh, schreef.

De Tweede Kamer heeft er, tijdens het laatste debat over terrorisme, bij de verantwoordelijken op aangedrongen op te treden tegen dergelijk extremistische uitlatingen op het internet. Alhoewel het kabinet daar toezeggingen over gedaan heeft zijn er tot op heden echter nog geen acties ondernomen.

Wij bedanken didom voor het insturen van deze tip!