1 min

Tags in dit artikel

,

Er zijn weer twee nieuwe internetwormen die zich verspreiden via e-mail, de Sober.K en Ahker.C worm. Beide worden verspreid via mailtjes met pornografische foto’s van de Amerikaanse bekendheid Paris Hilton in het vooruitzicht.

In werkelijkheid bevat de e-mail een virus. Sober.K weet zich behoorlijk snel te verspreiden met de belofte ‘Paris Hilton, pure!’ of ‘Paris Hilton SexVideos’ als onderwerpregel. VirusAlert constateert momenteel een enorme uitbraak van dit virus, 35% van alle virussen via e-mail. De uitbraak van deze variant lijkt de grootste tot nu toe te worden. Ook wordt het virus niet standaard gedetecteerd door de meeste antivirussoftware. De kans op deze infectie is daarom erg groot. De worm probeert anti-virus en firewall software op de PC uit te schakelen, en blokkeert de toegang tot een aantal websites.

Paris Hilton was onlangs ook in het nieuws, toen iemand haar mobiele telefoon had gehackt. Daardoor kwamen de telefoonnummers van een aantal beroemdheden zoals Anna Kournikova, Lindsay Lohan en Vin Diesel op straat te liggen.

Volgens een aantal zoekmachines is ‘Paris Hilton’ een van de meest gebruikte zoektermen. "Het is dan ook logisch dat virusschrijvers haar naam als lokaas gebruiken", zo zei Gaham Cluley, een vertegenwoordiger van het antivirus-bedrijf Sophos.

Wij bedanken didom voor het herschrijven en insturen van dit bericht!