1 min

Tags in dit artikel

, ,

De eind vorig jaar gestarte site Hyves.nl, waar je online je vriendennetwerk kunt onderhouden, is in enkele maanden tijd uitgegroeid tot een gemeenschap met meer dan 110.000 gebruikers.

Door de extreme drukte waren de servers van de site met enige regelmaat niet of slecht bereikbaar. De grootste problemen zijn inmiddels opgelost, maar er blijft werk aan de winkel, laat oprichter Raymond Spanjer weten: "De afgelopen tijd hebben we besteed om de groei naar 100.000 leden bij te benen, maar we lopen achter de feiten aan. We hebben er bij XS4ALL 15 webservers bijgeplaatst en net een grote order bij Dell geplaatst met een waarde van twee keer zoveel als alle vorige orders bij elkaar."

De leden plaatsen fanatiek foto’s, zodat er ook voor de inmiddels ruim 500.000 plaatjes een goede onderkomen moet worden gezocht. Daarvoor komen er binnenkort enkele terabytes aan opslagruimte bij. De komende maanden zal de site ook nieuwe onderdelen gaan krijgen.

Door de onstuimige groei in Nederland wordt een expansie van Hyves naar het buitenland steeds minder denkbeeldig. Spanjer: "We houden ons hart vast, wnat we hebben met name uit Spanje en Mexico al een stijgend aantal leden en we krijgen zelfs al mails van Hyvers uit Singapore en Japan."