2min

Tags in dit artikel

,

Lexa.nl is één van de grootste datingsites van Nederland. Tijd voor een nieuwe uitdaging, vinden de makers Rob Koster (27) en Nathan Skwortsow (27). Met het vandaag gelanceerde Qdate.de betreden ze de Duitse datingmarkt.

Het systeem van Lexa.nl werkt. Met ruim 240.000 actieve leden is het een van de grootste datingsites van Nederland. Reden voor de makers om de site ook in de rest van Europa te lanceren. Na het Duitse Qdate.de, zal vrijwel meteen een Franse variant volgen. “Qdate.de werkt hetzelfde als Lexa.nl. De leden van de site schrijven een persoonlijk stukje en geven kenmerken op van zichzelf en van een gewenste partner. Ze kunnen met een zoekmachine zoeken en gevonden worden.” De site is eenvoudig en zeer laagdrempelig.

Volgens Koster zal daten via internet overal in Europa aanslaan. “In Nederland legt maar liefst zestien procent van de stellen het eerste contact via een datingsite. Maar het is eigenlijk nergens meer taboe. Door berichtjes te sturen en te chatten is het mogelijk om iemand echt te leren kennen. Het is niet meer nodig om iemand aan te spreken in de kroeg en je hoeft niet langer te zoeken in de eigen kennissenkring.”

De makers van de site moeten nog even geduld hebben voordat ze winst kunnen gaan maken met Qdate. “In Nederland betalen de leden voor een lidmaatschap. In Duitsland worden de eerste 10.000 leden gratis full member omdat we nog even geen geld kunnen vragen voor een site zonder leden. We verwachten binnen twee maanden met een betaalde versie van start te gaan.”

Koster en Skwortsow bedachten het idee voor de website Lexa.nl twee jaar geleden. “In die tijd waren we allebei vrijgezel en zochten we op internet naar een vriendin. De kwaliteit van de datingsites vonden we erg slecht en daarom wilden we met iets beters komen.” Lexa.nl is het tweede succes van de jonge ondernemers. In de afgelopen vier jaar vonden ze met hun website Kamernet.nl voor meer dan 75.000 studenten een studentenkamer