1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sdu Uitgevers en Aia Software gaan gezamenlijk digitale formulieren aanbieden en onderhouden voor gemeenten. Op basis van het ITP formulierenplatform van Aia komen de standaard formulieren van Sdu voor het publiek beschikbaar via het web. Het gebruik van digitale formulieren zorgt ervoor dat gemeenten snel, correct en tegen lage kosten kunnen communiceren met burgers en bedrijfsleven.

Formulieren leveren een belangrijke bijdrage aan het soepel verlopen van de contacten tussen burgers en gemeente. In de praktijk zijn dit vaak kostbare en tijdrovende papiergebaseerde processen. Het gebruik van digitale formulieren brengt deze communicatie sneller, eenvoudiger en met minder kosten binnen bereik. Volgens het actieplan ‘Andere overheid’ van het kabinet Balkenende moet in 2007 dan ook 60% van alle overheidsformulieren via het internet voor de burger beschikbaar zijn.

Sdu Uitgevers en Aia Software zijn de samenwerking gestart met het tekenen van een intentieverklaring over het via een website aan gemeenten beschikbaar stellen van formulieren van Sdu op basis van het ITP formulieren platform van Aia. De formulieren worden voortdurend aangepast aan wijzigende wet- en regelgeving. Half juni start hiervoor een pilot waarin als eerste een aantal formulieren van Sdu (Drank- en Horecawetgeving, aanvraag rijbewijs en aanvraag BA uittreksel) op basis van ITP worden aangeboden op een speciale website voor de deelnemende pilotgemeenten.

Zowel Sdu als Aia verwachten met deze samenwerking succesvol in te spelen op de groeiende behoefte van gemeenten aan stroomlijning van hun communicatie.