1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

De FBI heeft een inval gedaan op de locatie waar de centrale server van de website www.elitetorrents.org stond. De agenten vielen circa 10 locaties binnen waar de server vermoedelijk stond. Volgens de FBI was Elite torrents de eerste site waar een torrent van de film ‘Star Wars: Episode III – Revenge of te Sith’ te downloaden was.

Op de site, die inmiddels niet meer online is, is het volgende te lezen: "This site has been permanently shut down by the Federal Bureau of Investigation and U.S. Immigration and Customs Enforcement."
Het is niet geheel duidelijk of de site ook daadwerkelijk als eerste de film aanbood, maar de instanties hebben het steeds vaker gemunt op sites die vaak als één van de eerste nieuw materiaal aanbieden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat eigenaren van deze sites meestal in de entertainmentindustrie zitten en niet zozeer hackers van buiten de industrie zijn.

Volgens de Custom Enforcement afdeling van het Amerikaanse Homeland Securty Department had het Elite Torrents netwerk meer dan 133,000 leden die gezamenlijk 2,1 miljoen bestanden aanboden. De laatst Star Wars film was op de site al zes uur voor de bioscooppremiere te downloaden en binnen 24 uur was het bestand al 10.000 keer gedownload.