1 min

Tags in dit artikel

, ,

De veiling van het Otazu-collier van Samsung heeft een geldbedrag opgeleverd dat ten goede komt aan de strijd tegen borstkanker. Samsung overhandigde het collier van de bekende, internationale topdesigner Rodrigo Otazu vorige maand aan het Nederlandse Elite-topmodel Fréderique van der Wal. Zij besloot haar met parels en diamant afgezette collier van Samsung op internet te veilen voor Pink Ribbon, een initiatief van Borstkankervereniging Nederland.

Ruim 90.000 Nederlanders bezochten afgelopen maand de speciale veilingsite van de Telegraaf op www.speurders.nl. Deze site stond geheel in het teken van de actie, die Samsung mogelijk maakte. “Fréderique, ik vind het geweldig dat je Pink Ribbon wilt steunen door de Otazu-ketting niet zelf te houden maar deze te schenken aan het goede doel”, aldus één van de vele reacties die deze periode te lezen waren op de site. Het collier leverde gisterenavond bij de sluiting van de veiling een bedrag van € 3.900,- op.

Fréderique van der Wal ontving het collier dinsdag 28 juni uit handen van Samsung, op een exclusieve party in de Supperclub in Amsterdam. Dit gebeurde in aanwezigheid van vele bekende Nederlandse vrouwen. Samsung overhandigde het collier tegelijkertijd met de Samsung E530. Het prachtige collier was speciaal voor Samsung ontworpen door topdesigner Otazu en bedoeld om de mobiele telefoon als sieraad mee te dragen. Door het sieraad met een schitterende diamant van Gassan Diamonds voor de veiling af te staan, droeg Fréderique letterlijk haar steentje bij aan het goede doel.