’s Werelds grootste smartphonemaker heeft bekendgemaakt 3000 smartphones uit te delen in Guinea, Liberia en Sierra Leone. Het doel van de actie is om medische klinieken te steunen met apps waarmee medische data verzameld kan worden.

Samsung geeft 3000 exemplaren van de Galaxy S III Neo aan 60 medische klinieken, de toestellen hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 800.000 euro. Met behulp van een voorgeïnstalleerde applicatie van de Verenigde Naties kunnen gegevens over de ziekte ebola worden verzameld en opgevraagd. De smartphones kunnen ook gebruikt worden door getroffen patiënten om contact op te nemen met hun geliefden. De toestellen worden volgens Samsung vernietigd als de uitbraak is weggeëbd.

Daar houdt het echter niet mee op, Samsung komt ook met een sms-dienst waarmee Zuid-Afrikanen op de hoogte kunnen worden gesteld van alarmerende besmettingen. Als laatste biedt Samsung in Ghana financiële ondersteuning voor de aankoop van beschermende kleding, in Congo desinfecterende middelen verstrekt.

Ebola heeft volgens de laatste cijfers zo’n 4000 Afrikanen het leven gekost.