min

Tags in dit artikel

, , ,

Phishing is de nieuwe mode onder de hackers. Bij phishing proberen de hackers achter persoonlijke informatie te komen, dit doen ze door middel van een pagina die precies lijkt op een andere website, voorbeelden hiervan zijn een inlogpagina van een internetbankier site. In een mailtje staat een link die je naar de vervalste inlog pagina stuurt, en als je inlogt, krijgt de hacker de inloggevens.

Mensen zijn hier alerter op geworden, maar de hackers hebben weer een nieuwe vorm van Phishing ontwikkeld, aldus Netcraft. Je krijgt nog steeds een mailtje, maar je wordt nu wel naar de echte site gestuurd, maar ze hebben de link in de email zo aangepast dat ze na inloggen toch nog de gegevens krijgen.

Netcraft weet ook nog te melden dat de toolbar van ebay deze vorm van phishing niet herkent en dan ook geen alarm slaat. De gratis toolbar van Netcraft kent deze vorm wel.

Wees dus voorzichtig met het openen van links in emails, hoe echt ze ook lijken, surf liever gewoon met de browser naar de site toe.

We bedanken nelizz15 voor het insturen van dit bericht!